fotoarts.pl - forum fotograficzne :: Zobacz temat - Maly problem z nowym aparatem.
forum fotoarts.pl

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto

Maly problem z nowym aparatem.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia cyfrowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Darox

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 2
Aparat: Canon EOS 50D

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 10:22 pm    Temat postu: Maly problem z nowym aparatem. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy Witam serdecznie, otoz zakupilem Canon'a 50D jest w idealnym stanie wszystko chodzi jak w zegarku, ale...no wlasnie ale, jak juz zrobilem zdjecia i je wzucilem na pc okazalo sie iz podczas odtwarznia raw'ow jest maly proble, pokazuje sie komunikat:

Nie mozna wykonac polecenia poniewaz to nie jest prawidlowy typ dokumentu.

nie wiem o co chodzi moze ktos mial juz kiedys podobny problem, prosze o pomoc!

Jakub23

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 10

Aparat: czarny ;)

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 10:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratuluje nowej zabawki Smile

jeśli to w PS masz problem to potrzebujesz plugina camera raw, do pobrania tu: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4917
z tej listy wynika, że musisz mieć wersję co najmniej 4.6/5.1 http://kb2.adobe.com/cps/407/kb407111.html

Jeśli zaś chodzi o canonowski DPP to też trzeba zupdateować np tu: http://software.canon-europe.com/software/0040236.asp?model=

Powodzenia... Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adam.B

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 20

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

50D to kawał dobrego aparatu Smile

Z pewnością musisz zaaktualizować Camera Raw'a Wink
Zależnie od tego Jakiego Photoshopa używasz musisz poszukać najnowszej wersji.

edit;
Marcin - wykosztował się mniej niż Ty na 500D Razz

Ostatnio zmieniony przez Adam.B dnia Sro Lut 16, 2011 11:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
marcinc81

cool użytkownik
cool użytkownik

Pomocy: 1
Aparat: Canon 500D

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakub23 ma rację, więcej Ci nie trzeba. Toś się wykosztował Smile no i jak? Napisz jakie wrażenia po pierwszej klatce... Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Darox

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 2
Aparat: Canon EOS 50D

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 12:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wrażenia nie z tej ziemi, naprawdę wszystko tak jakby wydaje sie lepsze....no i nawet sam wizjer jest duzo , duzo jaśniejszy! Ale sa tez i te zle strony, np na 20d moglem zmieścić około 300 rawow na 2gb a teraz zaledie 100...ale nie ma się czym zamartwiać, kupi sie większą karte i po problemie! Very Happy
marcinc81

cool użytkownik
cool użytkownik

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adam.B tjaaa, tylko mam nowe, sklepowe, i na raty Razz Nie mam większych potrzeb co do puchy, za to dobrego szkła mi brakuje... Neutral 1,8k muszę ustukać... Jak na razie słabo mi to idzie... Wink Adaś, dobrze wiesz że pucha to tylko jeden klocek z całości. 500D ma dobre możliwości, ale dobrego szkła potrzeba.
Powrót do góry
Adam.B

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 20

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Akurat karty teraz sa Tanie:) W wakacje braklo mi pamieci jak bylem w Pl wszedlem do Carefura i Sandisk 8gb 8extreme II za 100zl kupikem.:p
500d to nienajgorsza pucha:) Mowilem tylko ze w Uk uzywka z gwarancja 50d wychodzi taniej niz 500D w Pl:) Jakie szkielko za to 1.8k chcesz kupic? Smile

marcinc81

cool użytkownik
cool użytkownik

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 4:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na początek Sigma 30 mm f/1.4. Niedroga a i dobre możliwości ma, chociaż nie jest to "mistrzostwo świata". Jasna "stałka", odpowiednik 50mm dla FF. Akurat dla takiego amatora jak ja... Very Happy
Powrót do góry
LueLue_pl

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Racja,karta to najmniejszy problem i wcale nie kosztuje zbyt wiele,ja mam u siebie 8 giga,ale planuję wymienić na 16:) szukaj w dobrych sklepach internetowych z akcesoriami do aparatów,tam jest po prostu taniej. 50D to bardzo dobry jakościowo sprzęt i będziesz z niego zadowolony,zaktualizuj tylko Photoshopa do najnowszej wersji i będzie w porządku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia cyfrowa Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: