fotoarts.pl - forum fotograficzne :: Zobacz temat - Nikon p100 vs Sony hx1
forum fotoarts.pl

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto

Nikon p100 vs Sony hx1

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia cyfrowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zdrowy-zab

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

Aparat: Planowany

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 11:08 am    Temat postu: Nikon p100 vs Sony hx1 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to tak. Mam do wyboru Sony HX1 oraz Nikon P100. Aparatu będę używał do zdjęc jakis tam artystycznych, makro ale i również wakacje itp. Pan w fotojokerze odradzil mi p100, powiedział ze nikony lubią się psuc....doradził mi sony hx1. Czytam i czytam i kompletnie nie wiem co wybrac. Może wy byście coś doradzili ? Rolling Eyes

Tak, jeżeli to jest najważniejsze to witam !

Ostatnio zmieniony przez zdrowy-zab dnia Nie Maj 02, 2010 1:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fleandril

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 11
Aparat: Canon 30d, Minolta 505si+ sonar 135mm i pancolar 50

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nam też jest miło Cię poznać...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
PP

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 3

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 5:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zdrowy zebie, czy zadales sobie trud zapisania sie tu tylko by zadac to jedno pytanie?
Powrót do góry
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 42
Aparat: na film zwojowy

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 12:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zdrowy-zab napisał:
Pan w fotojokerze odradzil mi p100, powiedział ze nikony lubią się psuc....doradził mi sony hx1

sony docenia sprzedawców promujących ich wyroby i nagradza ich za to.
nie pytaj nigdy sprzedawców(poza nielicznymi wyjątkami), oni doradzą Ci to na czym mają większą marżę.

bono

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 18

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kup nikona i nie marudz. sony to manipulacja pracownikami sklepow. nikon oczywiscie nie nagradza sprzedawcow. robi najlepsze aparaty na swiecie korzystajac rowniez z technologii sony. wiec po co kupowac sony? sprawdz tylko czy ten nikon ma takie pozyteczne funkcje jak hx1:
# Tryb panorama.
# Tryb Handheld Twilight.
# Tryb Anti Motion Blur.
co to jest sprawdz sobie w siecie. ja tylko ci powiem ze to dziala.

www.bonecki.com
Powrót do góry
Inter-Foto

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Czw Sty 13, 2011 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli chodzi o te dwa modele,to wybrałbym Nikona p100,chociaż nie jest on spełnieniem marzeń. Zróbmy inaczej: napisz jaki budżet na zakup aparatu posiadasz i wtedy doradzimy coś odpowiedniego Smile
marcinc81

cool użytkownik
cool użytkownik

Pomocy: 1
Aparat: Canon 500D

PostWysłany: Czw Sty 13, 2011 4:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Inter-Foto przecież to odgrzewany kotlet. Koleś dawno już ma aparat i nic Ci nie napisze... Nawet się nie pochwalił co kupił...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - forum fotograficzne Strona Główna -> Fotografia cyfrowa Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: